Een ogenblik geduld a.u.b.

FAQ

 • 1. Voor wie is deze website bedoeld?

  Iedereen kan gebruik maken van het Kennisplein van de GGD Limburg-Noord, maar de website is speciaal bedoeld voor professionals op het gebied van (volks)gezondheid en zorg in Noord- en Midden-Limburg. Bijvoorbeeld beleidsmedewerkers en -uitvoerders van de 15 gemeenten in het servicegebied van de GGD Limburg-Noord, zorginstellingen en overige ketenpartners, maar ook studenten, docenten, medewerkers van kennisinstituten en journalisten.

 • 2. Welke informatie kan ik op deze website vinden?

  Op deze website vindt u alle onderzoeksresultaten die door Team Onderzoek van de GGD Limburg-Noord beschikbaar worden gesteld. De focus ligt daarbij op cijfers en informatie over publieke gezondheid, preventie van ziekten en gezondheidsbevordering van alle burgers in Noord- en Midden-Limburg. Het betreft o.a. de resultaten van de vierjaarlijks Gezondheidsmonitors Jeugd, Volwassenen en Ouderen, maar ook geaggregeerde (anonieme) cijfers van de afdelingen Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en Algemene Gezondheidszorg (AGZ). Daarnaast zijn er samenvattende rapportages voor de regio en per gemeente beschikbaar en samenvattingen van verdiepend onderzoek naar bepaalde thema’s.

 • 3. Hoe kan ik makkelijk zoeken naar informatie?

  Er zijn verschillende manieren om te zoeken naar informatie:

  • Via de zoekfunctie in de balk bovenaan de website: hier kunt u intypen waar u naar opzoek bent, bijvoorbeeld: “eenzaamheid ouderen in gemeente X”.
  • Op doelgroep (Jeugd, Volwassenen en Ouderen): u wordt dan doorgelinkt naar de verschillende dashboards die voor die doelgroepen beschikbaar zijn.
  • Via de knop gemeenten: u krijgt dan een overzicht van alle relevante rapportages per gemeente.
  • Via de thema knoppen: bijvoorbeeld seksuele gezondheid, armoede, statushouders. Onder deze knoppen bevindt zich relevante informatie van een bepaald thema overzichtelijk bij elkaar.
  • Rechtsreeks via de databank knop in de balk bovenaan de website: via de databank heeft u rechtstreeks toegang tot alle cijfers die wij ter beschikking stellen, ook datgene dat (nog) niet in een dashboard staat.
  • Via de knop rapporten in de balk bovenaan de website: hier vindt u een overzicht van al onze (samenvattende) onderzoeksrapportages.
  • Via de knop links in de balk onderaan de website: u vindt hier een overzicht van links naar databronnen van andere organisaties.
 • 4. Mag ik de gegevens op deze website overnemen?

  Ja, alle gegevens op deze website zijn openbaar toegankelijk en voor iedereen vrij te gebruiken. Vermeld a.u.b. wel altijd dat de gegevens afkomstig zijn van www.ggdlimburgnoord.nl/kennisplein en vermeld eventueel ook het onderzoek waaruit de cijfers afkomstig zijn, bijvoorbeeld de Gezondheidsmonitor Jeugd, Volwassenen en Ouderen en het jaartal.

 • 5. Waar kan ik terecht met inhoudelijke vragen over de cijfers?

  Voor inhoudelijke vragen over de cijfers kunt u contact opnemen met Team Onderzoek van de GGD Limburg-Noord via onderzoek@vrln.nl