Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  Thermometer Seksuele Gezondheid Limburg 2019

  Praktisch en middelbaar opgeleiden lastig te bereiken
  De GGD  Limburg-Noord en de GGD Zuid-Limburg presenteren de Thermometer 2019. Deze Thermometer 2019 geeft een beeld van de seksuele gezondheid van de 4574 jongeren (onder de 25 jaar) die in 2019 het Centrum voor Seksuele Gezondheid Limburg (CSG Limburg) bezochten. Vooral theoretisch hoog opgeleide jongeren weten het CSG Limburg goed te vinden en in veel mindere mate de praktisch- en middelbaar opgeleide jongeren. De HIV-preventiepil PrEP heeft de interesse van jonge mannen die seks hebben met mannen (MSM) en anticonceptie en zwangerschap blijven essentiële thema’s voor jonge vrouwen.

 • -

  Nieuwe cijfers Gezondheids-monitor Jeugd beschikbaar

  Eind 2019 heeft de GGD Limburg-Noord wederom, samen met alle GGD'en in Nederland en het RIVM, de Gezondheidsmonitor Jeugd uitgevoerd. Op 30 juni 2020 zijn de landelijke en provinciale cijfers van dit onderzoek gepubliceerd tijdens een gezamenlijk publicatiemoment.

 • -

  Resultaten panelonderzoek Corona

  We zijn allemaal al een tijd in de ban van het nieuwe coronavirus. De boodschap ‘hou vol’ is nog steeds van kracht. De overheid roept op om ons te blijven houden aan de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat het onderzoek dat GGD Limburg-Noord, samen met andere GGD’en, iedere maand uitvoert in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland. De regionale resultaten van dit onderzoek vindt u in onderstaande factsheets:

  Factsheet Corona juni 2020

  Factsheet Corona mei 2020

 • -

  Meld u aan voor ons panel

  Het panel van GGD Limburg-Noord verzamelt de meningen van inwoners over allerlei onderwerpen en actualiteiten die in de regio spelen en leven. Hiermee peilen we hoe onze inwoners denken over gezondheid en veiligheid en hoe het ervoor staat in onze regio. Op deze manier willen we de gezondheid en veiligheid in onze omgeving nog meer verbeteren.