Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  Nieuwe cijfers Gezondheids- monitor 18+ beschikbaar

  Afgelopen najaar heeft de GGD Limburg-Noord, samen met alle GGD'en in Nederland en het RIVM en CBS, ruim 1,3 miljoen mensen bevraagd over allerlei gezondheidsthema's. De resultaten van deze Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2020 zijn nu beschikbaar.

   

 • -

  Resultaten panelonderzoek Corona

  We zijn allemaal al een tijd in de ban van het nieuwe Coronavirus. De boodschap ‘samen krijgen we corona onder controle’ is nog steeds van kracht. De overheid roept op om ons te blijven houden aan de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Zijn we bereid ons te laten vaccineren? En hoe is ons vertrouwen in de overheid? Daarover gaat het onderzoek dat de GGD Limburg-Noord, samen met de andere GGD’en en het RIVM periodiek uitvoert. De regionale resultaten van dit onderzoek vindt u in deze factsheets.

  Factsheet panelonderzoek Corona GGD LN mei 2021

  Factsheet panelonderzoek Corona GGD LN februari 2021

  Factsheet panelonderzoek Corona GGD LN november 2020

  Factsheet panelonderzoek Corona GGD LN augustus 2020

  Factsheet panelonderzoek Corona GGD LN juli 2020

  Factsheet panelonderzoek Corona GGD LN mei-juni 2020

  Factsheet panelonderzoek Corona GGD LN april 2020

 • -

  Euregionale samenwerking gezondheids-diensten

  Project Sustainable Healthy Euregio Rijn-Maas-Noord (SHE)

  Een sterke grensregio heeft ook gezonde burgers nodig. De Corona-pandemie heeft meer dan eens aangetoond dat we daarvoor een goed functionerende, grensoverschrijdende samenwerking van de gehele regio nodig hebben.

 • -

  Thermometer Seksuele Gezondheid Limburg 2019

  Praktisch en middelbaar opgeleiden lastig te bereiken
  De GGD  Limburg-Noord en de GGD Zuid-Limburg presenteren de Thermometer 2019. Deze Thermometer 2019 geeft een beeld van de seksuele gezondheid van de 4574 jongeren (onder de 25 jaar) die in 2019 het Centrum voor Seksuele Gezondheid Limburg (CSG Limburg) bezochten. Vooral theoretisch hoog opgeleide jongeren weten het CSG Limburg goed te vinden en in veel mindere mate de praktisch- en middelbaar opgeleide jongeren. De HIV-preventiepil PrEP heeft de interesse van jonge mannen die seks hebben met mannen (MSM) en anticonceptie en zwangerschap blijven essentiële thema’s voor jonge vrouwen.

Ouder nieuws