Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  Resultaten panelonderzoek Mantelzorg

  1 op de 7 Noord- en Midden-Limburgers is mantelzorger. Overbelasting onder mantelzorgers nam afgelopen jaar toe tot 20%. Tegelijkertijd zijn er voor minder mensen mantelzorgers beschikbaar. En wordt er verwacht dat de zorgvraag in de regio zal stijgen door vergrijzing. Daarom onderzocht GGD Limburg-Noord de belasting en ondersteuning(sbehoefte) van mantelzorgers. Panelleden die geen mantelzorger zijn, werden gevraagd naar hun bereidheid tot het geven van hulp. De resultaten zijn te vinden in onderstaande factsheet.

 • -

  Ervaren Luchtkwaliteit

  De lucht in Nederland is de decennia jaren een stuk schoner geworden. Toch zorgt de huidige luchtverontreiniging nog steeds voor veel schade aan de gezondheid. Daarom onderzocht GGD Limburg-Noord samen met GGD Zuid Limburg hoe onze panelleden de luchtkwaliteit ervaren. De resultaten zijn nu te vinden in onderstaande factsheet.

 • -

  Corona Gezondheidsmonitor

  De nieuwe cijfers van de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen zijn op 20 juni gepubliceerd op het dashboard Volwassenen 18+. Deze monitor is uitgevoerd in het kader van het Gezondheidsonderzoek COVID-19. Het onderzoek is bedoeld om de fysieke en mentale gezondheidseffecten bij volwassenen en ouderen, als gevolg van de coronacrisis, inzichtelijk te maken.

 • -

  Publicatie corona Gezondheids-monitor Jongvolwassenen

  Op 28 maart 2023 zijn de cijfers van de corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 gepubliceerd! 
  De GGD’en en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) brachten hiermee de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar in kaart.