Een ogenblik geduld a.u.b.

Seksuele gezondheid

Seksuele gezondheid is onderdeel van gezond en veilig opgroeien. Een gezonde relationele en seksuele vorming start al op jonge leeftijd. Om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst, is er voorlichtingsmateriaal beschikbaar voor ouders/opvoeders en leerkrachten.

De GGD Limburg-Noord is onderdeel van het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG) Limburg en ondersteunt jongeren en volwassenen bij vragen rondom seksualiteit, bijvoorbeeld rondom seksueel overdraagbare aandoeningen, anticonceptie, veilig vrijen, hepatitis B-vaccinatie of risico’s tijdens seks. Op basis van registraties afkomstig van het CSG Limburg wordt elke jaar de Thermometer Seksuele Gezondheid uitgebracht met cijfers en trends over de seksuele gezondheid van jongeren onder de 25 jaar.

Daarnaast doet de GGD Limburg-Noord dit jaar weer mee aan een grootschalig landelijk onderzoek onder jongeren: Seks onder je 25ste. Meer weten? Lees het nieuwsbericht! Voor de resultaten van het vorige onderzoek van Seks onder je 25e waaraan de GGD Limburg-Noord heeft meegedaan zie het dashboard en de regionale rapportage.

Tevens is veel informatie te vinden bij: