Een ogenblik geduld a.u.b.

GGD Limburg-Noord - Gezondheidsatlas

Welkom op het kennisplein van de GGD Limburg-Noord. Hier vindt u alle informatie en cijfers rondom de gezondheid en leefstijl van de inwoners van Limburg-Noord.

Actueel

Nieuws

 • Resultaten panelonderzoek Corona
  / Hing Cheung Li

  We zijn allemaal al een tijd in de ban van het nieuwe coronavirus. De boodschap ‘hou vol’ is nog steeds van kracht. De overheid roept op om ons te blijven houden aan de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat het onderzoek dat de GGD Limburg-Noord, samen met de andere GGD’en en het RIVM periodiek uitvoert. Landelijke zijn er inmiddels 6 metingen gehouden, waarbij wij resultaten presenteren van de eerste, derde, vijfde en zesde meting. De eerste meting vond plaats tussen 17 en 24 april, de derde meting vond plaats tussen 27 mei en 1 juni, de vijfde meting vond plaats tussen 8 en 13 juli en de zesde meting vond plaats tussen 19 en 23 augustus. In de factsheets hieronder vindt u de regionale resultaten van dit onderzoek:

  Factsheet panelonderzoek Corona augustus 2020

  Factsheet panelonderzoek Corona juli 2020

  Factsheet panelonderzoek Corona mei-juni 2020

  Factsheet panelonderzoek Corona april 2020

 • Thermometer Seksuele Gezondheid Limburg 2019
  / Tanja Dorresteijn

  Praktisch en middelbaar opgeleiden lastig te bereiken
  De GGD  Limburg-Noord en de GGD Zuid-Limburg presenteren de Thermometer 2019. Deze Thermometer 2019 geeft een beeld van de seksuele gezondheid van de 4574 jongeren (onder de 25 jaar) die in 2019 het Centrum voor Seksuele Gezondheid Limburg (CSG Limburg) bezochten. Vooral theoretisch hoog opgeleide jongeren weten het CSG Limburg goed te vinden en in veel mindere mate de praktisch- en middelbaar opgeleide jongeren. De HIV-preventiepil PrEP heeft de interesse van jonge mannen die seks hebben met mannen (MSM) en anticonceptie en zwangerschap blijven essentiële thema’s voor jonge vrouwen.

 • Nieuwe cijfers Gezondheids-monitor Jeugd beschikbaar
  / Hing Cheung Li

  Eind 2019 heeft de GGD Limburg-Noord wederom, samen met alle GGD'en in Nederland en het RIVM, de Gezondheidsmonitor Jeugd uitgevoerd. Op 30 juni 2020 zijn de landelijke en provinciale cijfers van dit onderzoek gepubliceerd tijdens een gezamenlijk publicatiemoment.